Nahaczyku.xmc.pl - Ryby 🪝 Wedkarstwo Morza Jeziora To Nasza Pasja!
Karp Design nahaczyku.xmc.pl
Pozdrowienia »                           JulaWeg: Cześć, ja nie jestem wędkarzem tylko zjadaczem ryb. Czy jest taka branża na tej stronie? | gastrropl: Ja też wierzę, że słowa mają ogromną moc. Cieszę się, że są tacy Twórcy jak Wy. Serdeczności | Bendtner52: Pozdrowienia dla fanów Arsenalu.  | grzelo045: kopernik napisz coś, pochwal się szczupakiem | grzelo045: Mięsiarze pozdrawiają Kubusia...."jarosza" he he he | kuba91: Pozdrowienia dla mięsiaży z Brzeźnicy :D:D | kopernik: na podkarpaciu bezrybie | DARIUSZ-IE: FISHMANIAK pozdrawia rodaków wędkarzy | adrian9870640: pozdrowienia dla wędkarzy z nowego dworu mazowieckiego i okolic | bobu012: pozdrawiam wędkarzy z Małej i podkarpacia |
. Gerwazego, Protazego, Sylwii

Kulinaria
A D F G K L Ł M O P R S Ś T W Z

Wybierz Kategorię:



Ostatnio dodane Najlepiej oceniane

[1]
Atomowy pstrąg
Oczyszczoną rybę natrzeć przyprawami do grilla. Pozostawić na ok. 30 min. Do każdej ryby włożyć po 1 łyżce szczypioru i pietruszki. Ryby posmarować olejem i ułożyć na ruszcie do pieczenie ryb. Piec na dobrze rozgrzanym grillu przez ok. 7 min. z każdej strony.

Kategoria: Pstrąg, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur w galarecie
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje, zalać wywarem i winem, posolić i ugotować, wystudzić w wywarze, wyjąć, ułożyć na półmisku, udekorować. Wywar połączyć z białkami, roztrzepać trzepaczką, zagotować ciągle mieszając, dodać namoczoną w małej ilości zimnej wody żelatynę, zakwasić, chwilę pogotować, przecedzić przez lnianą ściereczkę, doprawić do smaku. Tężejącą galaretą zalać przygotowaną rybę i pozostawić do zastygnięcia.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur saute
Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje. Następnie posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min., potem oprószyć solą i mąką, usmażyć.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur po żydowsku
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, pokrajać w dzwonka, posolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, ugotować. Pod koniec gotowania dodać rybę oraz namoczoną i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Następnie rybę wyjąć, wywar przecedzić. Żółtka utrzeć z przyprawami, wlewać powoli gorący wywar szybko mieszając trzepaczką. Naczynie z żółtkami wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i ubijać na prarze aż sos zgęstnieje. Sos doprawić do smaku, przestudzić i zalać rybę, pozostawić do zastygnięcia.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur po rybacku
Amura przygotowywać jak amura saute, pokrajać ukośnie na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Rybę posolić, oprószyć mąką, podsmażyć z obu stron. Jaja umyć, wybić ze skorupek do śmietanki, roztrzepać trzepaczką, dodać szyjki rakowe i posiekany koperek, doprawić do smaku, zalać ryby i zapiec.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur po litewsku
Amura przygotowywać jak amura saute, posypać przyprawami, tłuszczem i upiec w piekarniku. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimne mleko szybko mieszając trzepaczką, zagotować, połączyć z kawiorem i migdałami, doprawić do smaku, zalać rybę, posypać startym serem i zapiec.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur po admiralsku
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać wodą, ugotować, pod koniec gotowania włożyć rybę i przyprawy. Ugotowaną rybę wystudzić w wywarze, następnie wyjąć, ułożyć na półmisku. Pomidory, cytryny i pomarańcze umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z majonezem, winem i śmietaną, doprawić do smaku, polać rybę i udekorować.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur pieczony w folii
Amura przygotowywać jak amura saute. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Folię aluminiową wysmarować tłuszczem ułożyć rybę przekładając pieczarkami i cebulą, zawinąć starannie i upiec w gorącym piekarniku.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Amur pieczony
Amura przygotowywać jak amura saute, ponacinać rybę z obu stron w poprzek na głębokość 1 cm w odstępach 3 cm, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Rybę posolić, ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i upec w piekarniku polewając tłuszczem. Pod koniec pieczenia skropić doprawioną śmietaną.

Kategoria: Amur, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Zielona belka

Wędkarstwo bez barier Ontario fishfever Ratuj Szczupaka Kochana Kavusia :-)* Wiertarki.xmc.pl
O nas | Współpraca | Polityka Prywatności | Reklama | Kontakt | Wolontariat w portalu
Copyright by nahaczyku.xmc.pl © 2006 - 2025. Wszelkie prawa zastrzeżone

www.xmc.pl