Nahaczyku.xmc.pl - Ryby 🪝 Wedkarstwo Morza Jeziora To Nasza Pasja!
Karp Design nahaczyku.xmc.pl
Pozdrowienia »                           JulaWeg: Cześć, ja nie jestem wędkarzem tylko zjadaczem ryb. Czy jest taka branża na tej stronie? | gastrropl: Ja też wierzę, że słowa mają ogromną moc. Cieszę się, że są tacy Twórcy jak Wy. Serdeczności | Bendtner52: Pozdrowienia dla fanów Arsenalu.  | grzelo045: kopernik napisz coś, pochwal się szczupakiem | grzelo045: Mięsiarze pozdrawiają Kubusia...."jarosza" he he he | kuba91: Pozdrowienia dla mięsiaży z Brzeźnicy :D:D | kopernik: na podkarpaciu bezrybie | DARIUSZ-IE: FISHMANIAK pozdrawia rodaków wędkarzy | adrian9870640: pozdrowienia dla wędkarzy z nowego dworu mazowieckiego i okolic | bobu012: pozdrawiam wędkarzy z Małej i podkarpacia |
. Luizy, Włodzmierza, Zuzanny

Kulinaria
A D F G K L Ł M O P R S Ś T W Z

Wybierz Kategorię:



Ostatnio dodane Najlepiej oceniane

[1] [2]
Lin z wody
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyć, pokrajać na porcje. Warzywa umyć, obrać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować. Pod koniec gotowania włożyć rybę. Ugotowaną wyłożyć na półmisek, obłożyć jarzynami, posypać posiekanymi jajkami i posiekaną natką pietruszki, polać masłem i zaraz podawać.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin z rodzynkami
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyć, pokrajać na porcje, włożyć do wywaru, wlać wino, dodać przyprawy, ugotować na małym ogniu. Po ugotowaniu wyjąć na talerz, skropić wywarem. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimny przecedzony wywar szybko mieszając trzepaczką, zagotować, włożyć rybę, dodać opłukane rodzynki, chwilę pogotować i doprawić do smaku.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin z kapustą kwaszoną
Lina przygotować jak lina smażonego. Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Kapustę pokrajać, zalać małą ilością wody i wywarem z grzybów, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z kapustą, grzybami pokrajanymi w paseczki i przyprawami, włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć rybą, polać doprawioną śmietaną, posypać tartym serem i zapiec.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin z czerwoną kapustą
Lina przygotować jak lina smażonego. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać małą ilością wrzącej osolonej wody, ugotować. Cytryny umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w plasterki usuwając pestki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z mąką, lekko podsmażyć, połączyć z kapustą, winem, opłukanymi rodzynkami i cytrynami, doprawić do smaku. Następnie ułożyć w naczyniu przekładając rybą, dusić 8 - 10 min. na małym ogniu.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin smażony w grzankach
Lina przygotowywać jak lina smażonego. Bułki pokrajać w cienkie kromki, następnie w paseczki. Rybę posypać solą i mąką, panierować w rozmąconych jajkach i grzankach, usmażyć.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin smażony
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, płetwy i ogon, pokrajać na porcje, posypać pieprzem i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie posypać solą i mąką, usmażyć.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin po żydowsku
Lina przygotować jak lina smażonego. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Boczek pokrajać w plastry, ułożyć w naczyniu, włożyć rybę przekładając cebulą, przesypując przyprawami i migdałami, polać ketchupem i przykryć pozostałym boczkiem, upiec w gorącym piekarniku.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin po marynarsku
Oczyszczonego i wypatroszonego lina umyć, pokrajać na porcje zalać wywarem, ugotować, wystudzić w wywarze. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i doprawić. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząsteczki. Rybę wyjąć z wywaru, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, obłożyć pomidorami i szyjkami rakowymi, posypać przyprawami i posiekaną natką pietruszki, zalać sosem i zapiec.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin po kaszubsku w kwaszonej kapuście
Lina sprawić, ściągnąć skórę, sfiletować, pokrajać na porcje i posolić. Kapustę zalać wodą, dodać utarte na tarce warzywa, liście laurowe ziele i umyte grzyby. Gotować, a gdy zmięknie, dodać zasmażkę z masła i mąki z podsmażoną cebulą oraz przygotowaną uprzednio rybę. Dusić razem jeszcze ok. 20 min., pod koniec wlać śmietanę. Podawać z ziemniakami z wody.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Lin pieczony na ruszcie
Liny oczyścić, usunąć łby oraz wnętrzności i opłukać. Wewnątrz i zewnątrz nasmarować gorącym olejem, do wnętrza włożyć obraną i przekrajaną na pół marchew i pietruszkę oraz kawałek selera i opłukane zioła. Powierzchnię posypać solą i pieprzem. Tak przygotowane liny ułożyć na ruszcie (można także nad ogniskiem) i piec ok. 25 min. w niezbyt wysokiej temperaturze.

Kategoria: Lin, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Zielona belka

Wędkarstwo bez barier Ontario fishfever Ratuj Szczupaka Kochana Kavusia :-)* Wiertarki.xmc.pl
O nas | Współpraca | Polityka Prywatności | Reklama | Kontakt | Wolontariat w portalu
Copyright by nahaczyku.xmc.pl © 2006 - 2022. Wszelkie prawa zastrzeżone

www.xmc.pl