Nahaczyku.xmc.pl - Ryby 🪝 Wedkarstwo Morza Jeziora To Nasza Pasja!
Karp Design nahaczyku.xmc.pl
Pozdrowienia »                           JulaWeg: Cześć, ja nie jestem wędkarzem tylko zjadaczem ryb. Czy jest taka branża na tej stronie? | gastrropl: Ja też wierzę, że słowa mają ogromną moc. Cieszę się, że są tacy Twórcy jak Wy. Serdeczności | Bendtner52: Pozdrowienia dla fanów Arsenalu.  | grzelo045: kopernik napisz coś, pochwal się szczupakiem | grzelo045: Mięsiarze pozdrawiają Kubusia...."jarosza" he he he | kuba91: Pozdrowienia dla mięsiaży z Brzeźnicy :D:D | kopernik: na podkarpaciu bezrybie | DARIUSZ-IE: FISHMANIAK pozdrawia rodaków wędkarzy | adrian9870640: pozdrowienia dla wędkarzy z nowego dworu mazowieckiego i okolic | bobu012: pozdrawiam wędkarzy z Małej i podkarpacia |
. Luizy, Włodzmierza, Zuzanny

Kulinaria
A D F G K L Ł M O P R S Ś T W Z

Wybierz Kategorię:



Ostatnio dodane Najlepiej oceniane

[1] [2] [3] [4]
Placuszki śledziowe
Olej połączyć ze smalcem. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Śledzie opłukać, oczyścić i odfiletować, a następnie pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać i rownież pokroić w kostkę, podobnie jak boczek wędzony. Wszystkie składniki połączyć razem, dodać surowe jajo i mąkę. Przyprawić do smaku. Masę dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć niewielkie, stosunkowo płaskie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.

Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pikantny śledź
Połówki śledzi zwinąć w rulony, ułożyć na półmisku i zalać sosem: pokroić w drobną kostkę grzybki, ogórek i jaja. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotową potrawę można posypać utartym, żółtym serem (pikantnym) i udekorować natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pasta z konserwowej ryby wędzonej
Z ryby usunąć ości, zemleć w maszynce, dodać surowe żółtko i dokładnie rozetrzeć z musztardą. Gdyby masa była zbyt gęsta, dodać trochę oleju z konserwy. Posolić do smaku.

Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pasta śledziowa II
Śledzia wymoczyć, oczyścić, odfiletować, obrać z ości i wraz z ugotowanym na twardo żółtkiem zemleć w maszynce. Masę dokładnie utrzeć z masłem lub margaryną.

Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pasta śledziowa I
Śledzia wymoczyć, oczyścić, odfiletować i obrać z kości. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokrajać na kawałki i wraz ze śledziem zemleć w maszynce. Następnie masę utrzeć z masłem.

Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pasta śledziowa
Śledzie po wymoczeniu oczyścić, podzielić na filety, wybrać ości i zdjąć skórkę, po czym zemleć w maszynce wraz z ugotowanym żółtkiem i obranymi cząstkami jabłka. Cebulę obrać i zetrzeć na szklanej tarce, aby nie była gorzka. Masło utrzec na puszystą masę, dodać zmielone śledzie, żółtko, jabłko i startą cebulę oraz przyprawy do smaku. Całość dalej ucierać na jednolitą masę. Podawać z pieczywem.

Kategoria: Śledź, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pieczony sandacz
Rybę spraw, odfiletuj, ponacinaj w poprzek, oprósz Ziarenkami Smaku i pieprzem, obłóż plasterkami cebuli, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce. Marchewkę pokrój w plasterki, brokuły na małe różyczki, a łodygi selera w talarki. Rybę umieść na folii, obłóż rozdrobnionymi warzywami, a na wierzchu poukładaj kawałeczki masła, zawiń folię i upiecz.

Kategoria: Sandacz, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pstrągi z migdałami
Pstrągi oczyścić, opłukać, natrzeć wewnątrz solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni i smażyć ryby, aż uzyskają ciemnozłoty kolor. Sparzone i obrane ze skórki orzechy albo migdały posiekać i przyrumienić w tłuszczu ze smażonych ryb, po czym dodać masło, sok z cytryny, rozmieszać i polać ryby na półmisku. Udekorować plasterkami cytryny i natką pietruszki.

Kategoria: Pstrąg, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pstrągi z cytryną
Sprawione pstrągi umyj, osusz, natrzyj wewnątrz i z zewnątrz solą i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Przygotuj cytryny - sparz je, a potem dokładnie osusz. W dużym płaskim rondlu rozgrzej olej, zeszklij w nim pokrojoną w plasterki cebulę, a na cebuli ułóż pstrągi. Następnie posyp obficie pieprzem, skrop sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. Całość chwilę smaż, po czym wlej wino. Ryby przykryj i duś na małym ogniu 4 - 5 min. Sparzone pomidory obierz ze skórki, pokrój w kostkę, pokrój w cienkie plasterki 2 cytryny (usuń pestki). Pomidory i cytryny ułóż na pstrągach, dodaj cukier i liść laurowy, duś pod przykryciem na małym ogniu przez 30 min. Pstrągi delikatnie przenieś na ogrzany półmisek, powstały podczas duszenia sos przetrzyj przez sito, polej nim ryby. Danie podgrzej w piekarniku. Przed podaniem udekoruj pstrągi plasterkami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.

Kategoria: Pstrąg, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Pstrągi smażone II
Pstrągi opłukać, wypatroszyć, ponownie opłukać, natrzeć solą, obtoczyć w mące i zanurzyć w roztrzepanych jajach. Następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron, na złocisty kolor. Podawać na gorąco z ziemniakami i sezonowymi warzywami. Tuż przed podaniem na każdego pstrąga nałożyć kawałek świeżego masła i odrobinę posiekanej, zielonej pietruszki lub małą gałązkę pietruszki karbowanej, dekoracyjnej.

Kategoria: Pstrąg, Autor: gibos , Komentarze [0], Więcej


Zielona belka

Wędkarstwo bez barier Ontario fishfever Ratuj Szczupaka Kochana Kavusia :-)* Wiertarki.xmc.pl
O nas | Współpraca | Polityka Prywatności | Reklama | Kontakt | Wolontariat w portalu
Copyright by nahaczyku.xmc.pl © 2006 - 2022. Wszelkie prawa zastrzeżone

www.xmc.pl