Placuszki śledziowe
Placuszki śledzioweOlej połączyć ze smalcem. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce ziemniaczanej. Śledzie opłukać, oczyścić i odfiletować, a następnie pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać i rownież pokroić w kostkę, podobnie jak boczek wędzony. Wszystkie składniki połączyć razem, dodać surowe jajo i mąkę. Przyprawić do smaku. Masę dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć niewielkie, stosunkowo płaskie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.
Kategoria: Śledź, Autor: gibos,
dodano: [2006-05-25 23:35:31]
0,00
Zaloguj się aby zagłosować.
Składniki:
70 dkg ziemniaków,
50 dkg zielonych śledzi,
10 dkg wędzonego boczku,
1 łyżeczka mąki pszennej,
1 jajo,
10 dkg smalcu,
1 szkl. oleju,
sól,
pieprz naturalny,
majeranek,
sok z połowy naturalnej cytryny,
średnia cebula.
Inne z tej kategorii,
Wyślij znajomemu,
Zaproponuj własny
Komentarze
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze.
*** Osprzęt Wędkarski ***